Το πρόγραμμα

Στην παιδική μελωδία η συνέπεια και η αγάπη για την ανατροφή, βρεφών, παιδιών και νηπίων, είναι για εμάς οι σταθερές αξίες στις οποίες έχουμε δομήσει το πρόγραμμά μας ανάλογα με την κάθε ηλικιακή ομάδα”

Όταν η πολύχρονη εμπειρία και η γνώση συνδυάζονται με ένα εξαιρετικό περιβάλλον μάθησης και παιχνιδιού, τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά.

Διαθέτουμε εγκαταστάσεις υψηλής ποιότητας και αισθητικής, γιατί και το περιβάλλον μέσα στο οποίο διαβιούν τα βρέφη και τα παιδιά βοηθά στην καλλιέργεια και ανάπτυξη των κοινωνικών αλληλεπιδράσεων μεταξύ των παιδιών στην πρώιμη παιδική ηλικία. Το ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον αποτελεί σημαντικό μέρος της υποστήριξης της διαδικασίας εκμάθησης και της ανάπτυξης των παιδιών στην προσχολική ηλικία.

Επιπλέον πλεονέκτημα είναι το γεγονός ότι οι εγκαταστάσεις μας βρίσκονται στις παρυφές του πολεοδομικού συγκροτήματος μέσα στη φύση και σε ήσυχη ημιαστική περιοχή. Επίσης, σας παρέχεται εύκολη πρόσβαση με το όχημά σας για την έλευση του παιδιού σας. Σημαντικό γεγονός είναι ότι πολλαπλά δρομολόγια πραγματοποιούνται τόσο το πρωί για την παραλαβή των παιδιών όσο και το μεσημέρι για την παράδοσή τους στην οικία σας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζουμε στο έπακρο ότι οι μικροί μας φίλοι δεν θα υποστούν καμία ταλαιπωρία στην κίνηση της πόλης.

Τμήματα

Βρεφικά τμήματα

Στα βρέφη μέλημά μας – ιδίως σε βρέφη μηνών – είναι το σωστό πρόγραμμα διατροφής και φροντίδας με βάση τις διατροφικές και καθημερινές συνήθειες – που έχουν στην οικογένεια – του κάθε βρέφους εξατομικευμένα.

Το ημερήσιο πρόγραμμα είναι πλούσιο σε ερεθίσματα για την ανάπτυξη λόγου, αντίληψης και λεπτής κινητικότητας. Πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζει το μουσικοκινητικό πρόγραμμα κάθε τμήματος.

Εργαζόμαστε στις αρχές της μεθόδου messy ή sensoryplay. Το αισθητηριακό παιχνίδι εγείρει όλες τις αισθήσεις του παιδιού. Μέσω του παιχνιδιού το βρέφος αγγίζει, μυρίζει, αισθάνεται, ακούει. Χτίζουμε αυτοπεποίθηση με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο.

Τμήματα: Παιδικό και μικρών προνηπίων

Σε αυτή την ηλικιακή ομάδα, υλοποιούμε πρόγραμμα δραστηριοτήτων μέσα από διαθεματικές ενότητες μέσω των κατάλληλων ερεθισμάτων που δίνει το εκπαιδευτικό προσωπικό. Έχουν σαν στόχο προσωπικό την επίτευξη σκέψης, έκφρασης, αλληλεπίδρασης, συνεργασίας και άμιλλας μεταξύ των παιδιών.

Νηπιαγωγείο

Στα νήπια και προνήπια, πέραν του βασικού προγράμματος του υπουργείου παιδείας, η κατάκτηση της διαδικασίας της γνώσης υποστηρίζεται μέσα από projects. Αποκλειστικά τα ίδια τα παιδιά δίνουν το ερέθισμα ανακαλύπτοντας και προτείνοντας αυτά τα ίδια, το βασικό θέμα το οποίο θα δουλέψουν μέσα από projects.

Η γνώση για εμάς είναι απόλαυση.

Η γνώση είναι μια ευχάριστη διαδικασία, όταν αυτή γίνεται με πολλή αγάπη και ενθουσιασμό.

Σε αυτό το ταξίδι έχουμε πάντα συνοδοιπόρους τους ίδιους τους γονείς με την πολύτιμη βοήθειά τους.

day out paidiki melodia

Στο παιδαγωγικό και εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα επίσης περιλαμβάνονται

Μαθήματα αγγλικών και γερμανικών, μουσική, ρυθμός & κίνηση, θεατρικό παιχνίδι, παραδοσιακοί χοροί. Όλα αυτά είναι μέσα στο βασικό πρόγραμμά μας που είναι κοινό για όλα τα παιδιά.

Σε όλα τα τμήματα

Λαμβάνετε εξαμηνιαίο προγραμματισμό για ενημερωτικές συναντήσεις, εκδηλώσεις, γιορτές.
Εκδρομές με τα δικά μας σχολικά.
Κάθε τμήμα διοργανώνει πλήθος εκδρομών, σε θέατρα μουσεία, αξιοθέατα, κλπ . χωρίς καμία επιβάρυνση για τη μεταφορά των παιδιών.
Επίσης κάθε παιδί καθημερινά φεύγει με την ημερήσια κάρτα ενημέρωσης για κάθε σημαντικό της ημέρα.
Για τα πάντα υπάρχει άμεση ενημέρωση από τον εκπαιδευτικό του τμήματος.
Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, με εκατοντάδες καλεσμένους. Ένα χώρος για να έρθουν όλοι να θαυμάσουν τους αγαπημένους πρωταγωνιστές. Τα παιδιά. Γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, φίλοι και συγγενείς. Με ελεύθερη είσοδο για όλους.
Γιορτές καλοκαίρι και αποφοίτηση στην αυλή της παιδικής μελωδίας.

Βιωματικά εργαστήρια «παιδί και γονιός»

Από το πρώτο μας ξεκίνημα το 2010, υλοποιούμε όλο το χρόνο βιωματικά θεματικά εργαστήρια των γονιών μαζί με τα παιδιά. Κύριος στόχος είναι η επαφή μέσα από κοινή δράση στον χώρο της αίθουσας που τα παιδιά γνωρίζουν καλύτερα από τους γονείς τους. Να τους ξεναγήσουν στις «μυστικές» γωνιές που δημιουργούν με τους φίλους τους και να τους εξιστορήσουν περιπέτειες που ζον καθημερινά μέσα στην τάξη!
Οι γονείς έχουν τη δυνατότητα – πέραν του χρόνου κοινής δημιουργίας μαζί με το παιδί τους – να βιώσουν το κλίμα μέσα στην τάξη. Να ζήσουν σαν τα παιδιά της παιδικής μελωδίας. Να κοινωνικοποιηθούν με τους υπόλοιπους γονείς και να συζητήσουν τις κοινές αγωνίες τους. Επιπλέον «μπαίνοντας» στην τάξη για λίγες ώρες θα επιβεβαιώσετε την επιλογή σας για την παιδική μελωδία. Έτσι γνωρίζετε και επιβεβαιώνετε όσα
«ακούσατε» και «είδατε» για την παιδική μελωδία, πριν εισέλθετε στην οικογένειά μας.

Βασικές αρχές μας

Διαμορφωμένο πρόγραμμα για

1.Μάθηση
2.Δραστηριότητες
3.Απασχόληση

Τι μας διαφοροποιεί

Κατέχουμε

1.Την εμπειρία
2.Τη γνώση
3.Τις εγκαταστάσεις
4.Τον εξοπλισμό
5.Τους εσωτερικούς χώρους
6.Τους εξωτερικούς χώρους
7.Την θέληση