Στόχος
Όραμα
Φιλοσοφία 

Δεν πρόκειται για τη διδασκαλεία της ανάγνωσης, της γραφής ή της μέτρησης, που είναι δευτερεύοντα. Το σημαντικό είναι η ζωή του παιδιού, το πώς θα μετατραπεί σε άνθρωπο. “Ovide Decroly Rene”

Ο Στόχος της Παιδικής Μελωδίας είναι το παιχνίδι και η δημιουργία να μετατραπεί σε μάθηση και γνώση. Η εμπειρία, οι γνώσεις και οι σπουδές που διαθέτουν τόσο τα διοικητικά στελέχη όσο και οι νηπιαγωγοί-βρεφονηπιοκόμοι σε συνδυασμό με τον εξειδικευμένο, ασφαλή εξοπλισμό συμβάλουν στη σωστή ανάπτυξη και διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Σε συνεργασία πάντα με τους γονείς μπορούν να ξεπεράσουν οποιαδήποτε δυσκολία προκύψει κατά την διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Μέσα από τις ατομικές και ομαδικές δραστηριότητες τα παιδιά ανακαλύπτουν και αναπτύσσουν τις δεξιότητες τους. Μαθαίνουν τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων τους και σκέψεων τους. Διδάσκονται καινούρια για αυτά πράγματα όπως μυθολογία, ιστορία, καιρικά φαινόμενα, ξένες γλώσσες, παραδοσιακούς χορούς, μουσική, καλλιτεχνικές τέχνες κλπ.

Όταν, λοιπόν, έρθει η ώρα τα παιδιά να κάνουν το επόμενο εκπαιδευτικό τους βήμα, αποχωρούν έχοντας μαζέψει αναμνήσεις και εικόνες ώστε να προχωρήσουν παρακάτω. Στη Παιδική Μελωδία η κάθε ημέρα είναι γεμάτη από μοναδικές στιγμές. Στιγμές, όπου οι γνώσεις συνδυάζονται με το παιχνίδι και η αγάπη με την φιλία. Και τα παιδικά χαμόγελα είναι η αιτία και η αφορμή. Ο καθένας, μέσα στην τάξη, αναγνωρίζει τις ικανότητες του άλλου και με πολύ σεβασμό, επιτυγχάνονται και όλοι οι στόχοι του σχολείου.